Voor al uw informatie

over zonnepanelen

Ga direct naar

Zo vraag je subsidie aan voor zonnepanelen

Wil je je huis duurzamer maken en overweeg je om zonnepanelen te installeren, maar ben je terughoudend vanwege de hoge kosten? Dan is het goed om te weten dat de Nederlandse overheid diverse subsidies en regelingen heeft die je kunnen helpen om de investering in zonnepanelen betaalbaarder te maken.

Een van de belangrijkste regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze subsidie is bedoeld voor particulieren en bedrijven die willen investeren in zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort installatie en het vermogen van de panelen. Je kunt de subsidie aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Daarnaast bieden sommige gemeenten en provincies ook subsidies aan voor duurzame energie, waaronder zonnepanelen. Informeer dus bij jouw lokale overheid of er extra financiële steun beschikbaar is.

Kortom, met de juiste subsidies en regelingen kan de investering in zonnepanelen een stuk betaalbaarder worden. Zet de eerste stap naar een duurzamer huis en vraag vandaag nog subsidie aan!

Verder lezen?